3000 m, 40 sec, 200 km/h

Saltul cu parasuta este una din dorintele tale?
Singurul mod in care o poti indeplini este sa Actionezi, ACUM!

Vei avea parte de 20 minute pregătiri și instruire, 25 minute zbor cu avionul, salt de la 3000 metri, 40 secunde cădere liberă cu până la 200 km/h, 5 minute zbor cu parașuta deschisă și aterizare.

Senzatia de cadere libera este fenomenala. Este o combinatie dintre adrenalina, libertate si distractie.

Etapele saltului cu parasuta in tandem

Totul incepe cu rezervarea saltului si achizitia tichetului de salt in avans ce iti confera automat statutul de membru in clubul noastru, pe baza caruia poti zbura cu noi. Prin aceasta vei contribui la dezvoltarea parasutismului in Romania si ne vei ajuta sa aveam o predictibilitate a rezervarilor si organizarii zilelor de salt.

La aerodrom te asteapta o aventura de aproximativ  o ora, insa pregateste-te sa petreci mai mult timp cu noi pentru ca o sa iti placa.

1. Pregatirea pentru salt

Primesti echipamentul necesar iar instructorul de tandem te va invata despre saltul pe care il veti face impreuna.

2. Zborul cu avionul

Te bucuri de panorama si te pregatesi pentru salt. Instructorul te va atasa si securiza de hamul sistemului sau.

3. Parasirea avionului

Pilotul reduce viteza ca semn ca saltul se poate efectua. Instructorul te ghideaza in usa avionului si da startul saltului cu parasuta. READY, SET, GOOOOO…! 

4. Caderea libera

Dupa 5 secunde instructorul va arunca o mica parasuta pentru a reduce viteza la 200 km/h. Timpul total de cadere va fi de 40 secunde.

5. Zborul cu parasuta

Deschiderea parasutei se va face de catre instructor la inaltimea de siguranta. Daca doresti, poti chiar pilota parasuta pentru distractie maxima.

6. Aterizarea cu parasuta

Ultima parte este usoara. Trebuie doar sa ridici picioarele iar instructorul va asigura aterizarea. Acum zambeste. Ti-ai indeplinit dorinta!

Cerintele pentru salt

Oricine poate sari cu parasuta. Nu trebuie sa ai pregatire prealabila si nici sa iti faci griji legat de timpul cand se deschide parasuta, de aterizare si de alte lucruri. Practic vei sari cu unul din parasutistii nostri care detine controlul total. Tu doar bucura-te de experienta vietii tale. Cu toate acestea, pentru siguranta ta, avem cateva cerinte simple:

 • Greutate maxima 90 kg.
 • Inaltime minima 140 cm.
 • Varsta minima 14 ani. Pentru minori este necesar sa incheiati la notar un acord prin care ambii parinti isi dau acordul pentru salt.
 • Persoanele peste 60 de ani trebuie sa ne aduca adeverinta medicala de la medic.
 • O sanatate generala buna (daca ai indoieli, consulta medicul inainte).
  Sa nu suferiti de una din conditiile urmatoare, care pot duce la situatii periculoase pentru tine si pentru cei implicati in saltul cu parasuta: epilepsie, convulsii, leziuni craniene severe, pierderea recurente ale cunoştinţei sau ameţeli, afectiuni neurologice, tensiune ridicată, boli de inimă, boli pulmonare, slăbiciuni sau luxaţii periodice ale membrelor, leziuni serioase la coloana vertebrala, diabet, boli mentale sau dependenţă de droguri si alcool.
 • Sa nu fi consumat alcool sau droguri in ultimele 12 ore.
 • Daca ati facut scufundari, trebuie sa asteptati minim 24 de ore.
 • Nu recomandam saltul cu parasuta la femeile insarcinate.
 • Haine confortabile si incaltaminte sport.
 • Fara camera video sau alte dispozitive pe timpul saltului.

 

Filmarea experientei tale

Vei dori cu siguranta sa urmaresti un moment magnific, cum ar fi primul tau salt cu parasuta din nou si din nou, dar si sa impartasesti cu prietenii, familia si colegii. Veti primi video de inalta calitate a intregii experiente, de la pregatire pana la aterizarea cu parasuta.

Filmarile sunt realizate de camarani externi (parasutisti cu experienta) sau de catre instructorul tau care isi monteaza o camera pe mana, functie de preferinte și locurile disponibile în aeronavă.

Toate filmarile vor fi editate/prelucarate si transmise in circa 7 zile de la salt.

Vezi aici pachetele noastre!

Intrebari si raspunsuri

Clik pe butonul Rezerva online si vei intra in sistemul de rezervari. Aici totul este intuitiv. Selectezi experienta, data orientativa, introduci datele solicitate, platesti si gata, primesti automat tichetul de salt cu toate informtiile. Apoi ne auzim telefonic pentru detalii privind rezervarea.
Foarte simplu. Aceasi procedura ca si la Rezervare (mai sus). Insa, in sistemul de rezervari, poti opta sa nu completezi data, aceasta fiind stabilita ulterior cu beneficiarul tichetului. Totodata, vei avea si optiunea de a inregistra participantul iar ticketul cadou ii va fi transmis automat pe adresa de email.
Daca ai deja un tichet de salt trebuie doar sa iei legatura cu furnizorul mentionat pe tichet si sa stabiliti impreuna data saltului.
Nu-ti fa griji, iti poti reprograma saltul pentru o alta data disponibila. Singura rugaminte e sa ne anunti cu cel putin 48 de ore (2 zile) inainte. In cazul neprezentarii la salt si a unei notificari in prealabil, vei pierde locul in avion si suma achitata.
Noi iti vom fi alaturi sa te incurajam! De asta esti aici! Saltul este pentru curajosi! In cazul neefectuarii saltului, in cuantumul sumei achiate, vei ramane cu o experienta placuta de zbor cu avionul si te poti bucura de o frumoasa panorama a imprejurimilor Sibiului. Iti vom returna doar contravalorea filmarii/fotografiilor daca ai optat pentru acestea.
Din motive de siguranta dar si legisltive, pot fi utilizate camere de filmat de catre parasutistii cu peste 200 salturi. Camerele de filmat creeaza un pericol in timpul caderii libere, mai ales in timpul deschiderii parasutelor si reprezinta un pericol pentru utilizatorii neexperimentati in cadere libera. O persoana care sare pentru prima cu siguranta nu va putea utiliza dispozitive de filamare. Personalul nostru video este bine instruit in utilizarea echipamentului video in timpul saltului.