Zborul cu parapanta - un zbor lin si multa distractie

Perioada derulare: tot anul! 

Zborul cu parapanta in tandem, este realizat cu o parapanta special conceputa, astfel incat sa poata zbura cu doua persoane in acelasi timp (pilot si pasager).

Tipuri de decolari:
- Decolare clasica de pe un deal/munte (presupune deplasarea pe deal/munte, intr-o zona adecvata selectata cu atentie de instructori);
- Decolare prin remorcare pe un teren plat (adica tractare cu un cablu care se deconecteaza dupa ridicare). Aceasta este adecvata zborului de instruire si jocului in cadrul evenimentelor in care mai multi participanti pot testa aceasta activitate.

Se pot derula zboruri de initiere, demo si zboruri scoala cu piloti de tandem licentiati si cu echipament de zbor certificat si verificat periodic.

Locatii de decolare:

In oricare din aceste zone, daca conditia meteo permite castig de altitudine, durata zborului poate fi de ordinul orelor. Mai ales pentru cei care zboara prima oara, durata unui zbor este irelevanta. Trairea intensa a acestei prime experiente face neimportanta durata zborului.

La cerere se pot derula zboruri si in alte locatii pentru grupuri insa aceste locatii au fost special alese de instructorii parapantisti pentru siguranta ta.

Termeni si Conditii de derulare:

Zborul se desfasoara numai pe timp de zi in conditii meteo favorabile. Astfel, exista riscul sa nu se poata derula zborul exact in ziua planificata fiind necesara reproramarea.

 Greutate maxima a participantului este de 100kg. 

 Sa nu fi consumat alcool sau droguri in ultimele 12 ore si sa aveti o sanatate buna. 

 Nu exista limita de varste insa copiii doar cu acordul parintilor. Persoanele mai in varsta sau mai putin agile au nevoie de un pic de ajutor (vant la decolare) care va facilita desprinderea. 

Filmarile sunt incluse. 

 

Intrebari si Raspunsuri

De preferat, pantaloni lungi, bluze cu maneci lungi, manusi, incaltari cu talpa aderenta si care sa ofere un suport gleznei. Deoarece vom alerga pe o panta posibil denivelata, o incaltaminte corespunzatoare este de dorit. La un zbor cu castig mare de inaltime, chiar vara, experienta se poate transforma rapid in una la 0 grade. Asadar, ca regula generala, o haina in plus nu strica. Pe perioada iernii, o imbracaminte potrivita pentru ski este buna si pentru zbor.
Da. Una compacta care sa poata fi legata de mana, ar fi de preferat. Bineinteles ca nu ne putem asuma raspunderea pentru camera ta. Insa ia in considerare ca vom face filmari HD si poze pentru tine si nu are rost riscul sa iti pierzi dispozitivul.
Bineinteles ca pot exista situatii in care vremea se opune tuturor prognozelor iar zborul nu se poate efectua. O reprogramare sau inapoierea banilor sunt cele doua variante posibile. Preferam prima varianta, deci rugam sa ramai flexibil.