Zbor liber cu balonul

Capacitate: Circa 5 persoane (maxim 400kg) + pilot.

Loc imbarcare: Difera in functie de directia vantului. Poate fi Aerodromul Magura -Cisnadie sau zona Ocna Sibiului. Locatia de imbarcare va fi comunicata cu 2 zile inainte de zbor.

Durata activitate: Zborul standard este de o ora insa intreaga procedura dureaza pana la 3 ore.

Orele pentru zbor sunt de regula la rasaritul si apusul soarelui atunci cand atmosfera este calma iar privelistea cu totul si cu totul deosebita.
Spre deosebire de alte aeronave, balonul cu aer cald poate zbura la inaltime mica si cu o viteza foarte mica.

Termeni si conditii de derulare:

 Perioada derulare: Tot anul, in functie de conditiile meteo.

 Zborul liber se efectueaza cand sunt inscrisi 5 pasageri (sau s-a achizitionat min. 1 ora).
Pasagerii pot avea impreuna pana la 400 kg maxim.

 Zborul se executa numai in conditii meteo foarte bune (de regula dimineata devreme si seara). Prin conditii normale de vreme se intelege o viteza a vantului de max. 4 m/sec pentru ancorare la sol si max. 2 m/sec, fara intensificari sau rafale, pentru ridicarea balonului in ancora la o inaltime intre 5 si 30 metri, corelat cu marimea spatiului disponibil. De asemenea, se intelege si lipsa precipitatiilor de orice fel (burnita, ploaie, ninsoare etc.) sau a probabilitatii aparitiei acestora pe timpul desfasurarii actiunii, precum si starea buna, uscata si curata a locului de operare.

 Pilotul comandant, este suveran si singurul care poate decide daca se poate opera zborul sau nu, in conditii de maxima siguranta! Zborul se deruleaza respectand legile si regulamentele aviatiei.
 Locatia se anunta cu 2 zile inainte de data planificata pentru zbor.
 In cazul in care zborul nu poate fi derulat, se va reprograma pentru o data ulterioara, stabilita de comun acord.

Cum comanzi