Termeni si Conditii

Termeni si Conditii (contract)
Data Privacy Policy
Imprint

 

Termeni si conditii (contract)

1. Preambul contract
Activitatea de parasutism se deruleaza de catre Asociatia Club Sportiv Benzoi (ACS Benzoi) impreuna cu SC Skydive Benzoi SRL, la care ne vom referi in continuare ca BENZOI, pentru membrii sai denumiti in continuare participanti.
Salturile cu parasuta se realizeaza dintr-o aeronava certificata pentru lansari cu parasuta, intr-o locatie stabilita in avans (Aerodromul Magura – Cisnadie).
Salturile in tandem reprezinta initierea in parasutism. Ele implica o parasuta de tandem si un instructor de tandem. Salturile cu parasuta, inclusiv cele individuale (antrenament si/sau recreere), se realizeaza in baza regulamentelor BENZOI si a legislatiei nationale in vigoare.
Dobandirea calitatii de membru al ACS Benzoi presupune facilitati in cadrul activitatilor ulterioare derulate de catre BENZOI.
Acceptarea termenilor si conditiilor reprezinta baza contractuala intre BENZOI si participanti pentru activitatile prestate. Un contract in acest sens, va fi semnat intre BENZOI si participant, in locatie.
Se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor inainte de rezervare / inscriere. BENZOI isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile prezentului contract fara nici o notificare in prealabil.

2. Tarifele 
Toate tarifele pot fi gasite in lista de tarife afisata pe site. Conform legii romane, in prezent BENZOI nu este platitor de TVA (19%). In cazul unor erori legate de preturi, BENZOI isi rezerva dreptul de a face corectii. Participantii vor fi notificati imediat ce o potentiala greseala a fost sesizata. Participantii pot confirma din nou comanda sau se poate retrage din contract.

3. Rezervarea si inscrierea la activitatea BENZOI
Rezervarea in avans este esentiala. Recomandam ca rezervarea sa se faca cu cel putin o luna in avans. BENZOI pune la dispozitia participantilor calendarul cu zilele disponibile pentru salturi. Zilele disponibile vor fi planificate in perioada Aprilie – Octombrie potrivit conditiilor meteo.
Rezervarile pot fi realizate prin formularul de rezervare online sau prin telefon. Rezervarile sunt confirmate numai dupa achitarea unui avans sau plata integrala.
Odata cu efectuarea integrala a platilor pentru activitatile rezervate, fiecare participant devine si membru in cadrul ACS Benzoi.

4. Anularea si reprogramarea salturilor

4.1 Anularea / reprogramare salturilor de catre BENZOI:
a) Parasutismul este o activitate ce depinde de conditii tehnice si operationale (ex: meteo, disponibilitate aeronava, restrictii spatiu aerian, conditii legislative fluctuante, etc.) motiv pentru care BENZOI isi rezerva dreptul de anulare sau reprogramare a salturilor atunci cand se impune acest lucru.
b) In cazurile anularii intregii activitati (renuntare la contract), BENZOI va returna participantilor in cel mai scurt timp posibil sumele incasate (dar nu mai tarziu de 14 zile calendaristice). Optional, in functie de posibilitati si preferintele participantilor, poate transfera participantii catre unul din parteneri intr-o alta locatie din tara.
c) In cazul reprogramarii salturilor pentru o data ulterioara, aceasta se va face de comun acord cu participantii in una din zilele disponibile conform calendarului afisat.
d) BENZOI nu este raspunzator pentru costurile suportate de membrii/clienti cu deplasarile si alte costuri asociate anularii/reprogramarilor efectuate in ziua salturilor. Participantii nu vor cere despagubiri ulterioare ca urmare a anularii / reprogramarii salturilor de catre BENZOI.

4.2 Anularea / reprogramarea salturilor de catre participant (dupa rezervare):
a) Daca rezervarea efectuata nu poate fi pastrata din diferite motive, participantii trebuie sa transmita o notificare catre BENZOI in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 48 de ore (2 zile) pana la ziua saltului.
b) Reprogramarea saltului se va face pentru o data ulterioara, disponibila conform calendarului afisat.
c) In cazul in care participantii doresc anularea saltului, BENZOI le va returna sumele incasate in cel mai scurt timp posibil dar nu mai tarziu de 14 zile lucratoare de la momentul anuntarii dorintei de anulare.
d) In cazul neprezentarii la salt si a unei notificari in prealabil in termenul specificat, participantii vor pierde locul in avion si sumele achitate.

4.3 Intarzieri in ziua programata pentru salt:
Ora programarii este ora de sosire la aerodrom. Saltul se efectueaza in maxim 1 ora de la sosirea la aerodrom. In functie de conditiile meteo/tehnice acest timp poate creste.
In zilele aglomerate, nu avem posibilitatea de a astepta dupa participanti. In cazul intarzierilor mai mari de 15 minute, participantii isi pot pierde locul in avion si BENZOI isi rezerva dreptul de anulare a saltului fara returnarea sumelor.

5. Voucherele cadou
Pot fi achizitionate online vouchere pentru salturi pentru a fi oferite ca si cadouri. Ele pot fi achizitionate doar in avans. Rezervarea pentru ziua saltului se poate face ulterior achizitiei voucherelor de salt si oferirii cadoului, prin completarea formularului de rezervare (unde se selecteaza ca mod de plata “voucher cadou”) sau direct prin email/telefon. La momentul rezervarii se va utiliza codul specificat pe voucher.
Voucherele nu au termen de valabilitate insa recomandam a fi utilizate pana la finalul anului in curs.
In cazul reprogramarilor sau anularilor saltului de una dintre parti se aplica punctul 4.
In caz de neutilizare a voucherului de catre beneficiarul final, BENZOI nu va returna contravaloarea acestuia nici uneia dintre parti.

6. Conditii, cerinte si recomandari de participare 

6.1 la salturile in tandem (primul salt):
a) Greutate maxima 90 kg (cu imbracaminte si incaltaminte). Pentru motive de siguranta vei fi cantarit la fata locului. Totusi, daca instructorii te vor accepta la salt cu o greutate mai mare iar echipamentele existente permit, se va percepe o extra taxa pentru greutate de 5 euro pentru fiecare kilogram.
b) Inaltime minima 140 cm. Este necesar ca pasagerul sa poata fi asigurat corespunzator in hamul cu care acesta va fi conectat de instructor.
c) Varsta minima 14 ani. Minorii au nevoie de consimtamantul tutorilor legali si prezenta acestora in ziua saltului.
BENZOI nu raspunde pentru situatii in care unul din parinti nu a fost informat despre participarea minorului la salt.
c) Participantii peste 60 ani trebuie sa aduca o adeverinta de la doctor ca sunt apti pentru salt.
d) O sanatate generala buna. Sa nu suferiti sau sa fi suferit de una din conditiile urmatoare, care ar duce la situatii periculoase pentru cei implicati in activitatea de salt cu parasuta: epilepsie, convulsii, trauma craniene severe, pierderi recurente ale cunostiintei sau ameteli, afectiuni neurologice, tensiune ridicata, boli pulmonare sau cardiac, umar dislocat, stare de slabiciune recurenta sau dislocare a oricarui membru, fracturi anterioare, leziuni serioase la coloana vertebrala, spate, articulatii si/sau alte accidente similare, diabet, boli mentale sau dependenta de droguri si alcool.
e) Nu recomandam saltul cu parasuta la femeile insarcinate.
f) Sa nu fi consumat alcool sau droguri in ultimele 12 ore.
g) Daca ati facut scufundari, trebuie sa asteptati minim 24 de ore.
h) Haine confortabile si incaltaminte sport (veti fi pe un aerodrom / camp).
i) Nu sunt permise pasagerilor camera video sau alte dispozitive personale pe timpul saltului din motive de siguranta. BENZOI nu este raspunzator pentru pierderea / distrugerea obiectelor purtate de participanti in timpul saltului.

Toti pasagerii vor semna o declaratie pe proprie raspundere legat de indeplinirea cerintelor privind starea de sanatate si asumarea riscului aferent practicarii parasutismului. Cartea de identitate sau Pasaportul sunt solicitate la fata locului.
Daca una din cerintele de participare nu sunt indeplinite in ziua saltului, BENZOI nu poate efectua saltul, aplicandu-se conditiile de anulare mentionate la punctul 4 (plata nu va putea fi returnata).
BENZOI isi rezerva dreptul de a selecta participantii.

6.2 la salturile individuale (parasutisti licentiati):
[in curs de completare pana la momentul aparitiei specificatiilor/clarificarilor legislative]
a) parasutisti cu minim 100 salturi si minim 45 minute timp de cadere libera;
b) pot sari si parasutisti cu mai putin de 100 salturi, respectiv 45 minute cadere libera, insa doar insotiti de cel putin un parasutist cu minim licenta D sau instructor care isi va asuma raspunderea pentru acestia;
c) licenta de parasutist in termen de valabilitate;
d) certificatul medical in termen de valabilitate (inclusiv respectarea cerintelor mentionate mai sus legate de starea de sanatate);
e) documentele parasutei cu verificarile tehnice si pliajele la zi;
f) (preferabil) asigurare terta parte; parasutistul este raspunzator pentru daunele provocate tertilor;
Cerintele si recomandarile se completeaza cu cele de la punctul 6.1.

7. Asigurarea
[in curs de completare/clarifiacre pana la momentul aparitiei specificatiilor legislative]
In prezent, potrivit legislatiei nationale, BENZOI nu are obligativitatea de a incheia asigurari pentru cei ce participa la activitatile de parasutism si pentru partile terte ce pot fi afectate in caz de incidente/accidente de parasutism.
Ele sunt optionale. Totusi, lucram la atragerea unor produse de asigurare accesibile pentru acoperirea potentialelor daune in caz de incidente/accidente. Pentru inceput, va recomandam sa aveti asigurari medicale care sa acopere si activitatile extreme in caz de accidente/leziuni pe care le-ati putea suferi in derularea salturilor cu parasuta.
Participantii sunt personal raspunzatori pentru orice alte costuri aditionale neacoperite de asigurari.

8. Asumarea raspunderii
BENZOI nu raspunde pentru conditiile tehnice si operationale neprevazute ce pot sa apara, precum: conditiile meteo, disponibilitatea aeronavei, restrictii trafic aerian, schimbari legislative fluctuante, etc.
Participantii trebuie sa inteleaga ca parasutismul se face pe proprie raspundere si ca isi asuma riscul specific acestui gen de activitati ce pot consta in leziuni personale, daune materiale, si/sau deces din multiple cauze (ne)prevazute asupra carora BENZOI nu poate avea control.
In ciuda unei impachetari atente, parasuta s-ar putea deschide brusc, sa nu se deschida deloc, sa nu se deschida bine si participantii ar putea suferii anumite leziuni.
Intelegand riscurile specifice activitatii, participantii sau mostenitorii lor nu vor initia nici un proces sau vreo actiune juridica impotriva BENZOI si partenerii sai implicati in furnizarea serviciilor de parasutism, ca urmare a oricarei cereri de despagubire sau cauze de actiune initiate in urma unei leziuni si/sau decesului survenite in urma activitatilor derulate. In cazul in care un astfel de proces sau actiune legala ar fi initiate contra BENZOI, initiatorii sunt de acord ca BENZOI sa primeasca dreptul sa recupereze toate platile si cheltuielile ce le implica apararea in cadrul unui astfel de proces sau actiune legala, incluzand orice recurs ce ar putea avea loc.

9. Politica de confidentialitate
Datele solicitate in procesul de vanzare si derulare a activitatii BENZOI sunt prelucrate si stocate prin intermediul unui sistem informatic. Datele cu caracter personal sunt tratate in mod confidential si nu sunt transmise unor terte parti neautorizate. BENZOI isi rezerva dreptul de a utiliza fotografiile si videoclipurile rezultate dupa salturi in toate canalele mass-media (print, presa, internet si film). Totusi daca sunt participanti care doresc excluderea unor imagini/filme din campaniile de promovare derulate de catre BENZOI, pot trimite o notificare in acest sens pentru a fi schimbate.

11. Clauze finale
Oricare dintre parti se poate retrage din prezentul contract, prin notifiacre, tinand cont de clauzele de anulare si reprogramare din prezentul contract de la punctul 4.
Prezentul contract va fi guvernat, interpretat si executat in conformitate cu legislatia romana.
Partile convin sa depuna cu buna credinta orice efort pentru solutionarea pe cale amiabila a oricarui litigu, controversa sau neintelegerea dintre parti care apare din, sau in legatura cu prezentul contract, fara a mai fi nevoie de interventia unei instante judecatoresti.

 

 

Data Privacy Policy

Our website may be used without entering personal information. Different rules may apply to certain services on our site, however, and are explained separately below. We collect personal information from you (e.g. name, address, email address, telephone number, etc.) in accordance with the provisions of German data protection statutes. Information is considered personal if it can be associated exclusively to a specific natural person. The legal framework for data protection may be found in the German Federal Data Protection Act (BDSG) and the Telemedia Act (TMG). The provisions below serve to provide information as to the manner, extent and purpose for collecting, using and processing personal information by the provider.

siteoperator

Please be aware that data transfer via the internet is subject to security risks and, therefore, complete protection against third-party access to transferred data cannot be ensured.

Cookies
Our website makes use of so-called cookies in order to recognize repeat use of our website by the same user/internet connection subscriber. Cookies are small text files that your internet browser downloads and stores on your computer. They are used to improve our website and services. In most cases these are so-called “session cookies” that are deleted once you leave our website.

To an extent, however, these cookies also pass along information used to automatically recognize you. Recognition occurs through an IP address saved to the cookies. The information thereby obtained is used to improve our services and to expedite your access to the website.

You can prevent cookies from being installed by adjusting the settings on your browser software accordingly. You should be aware, however, that by doing so you may not be able to make full use of all the functions of our website.

Server Data
For technical reasons, data such as the following, which your internet browser transmits to us or to our web space provider (so called server log files), is collected: – type and version of the browser you use – operating system – websites that linked you to our site (referrer URL) – websites that you visit – date and time of your visit – your Internet Protocol (IP) address. This anonymous data is stored separately from any personal information you may have provided, thereby making it impossible to connect it to any particular person. The data is used for statistical purposes in order to improve our website and services.

Contacting Us
On our website we offer you the opportunity to contact us, either by email and/or by using a contact form. In such event, information provided by the user is stored for the purpose of facilitating communications with the user. No data is transferred to third parties. Nor is any of this information matched to any information that may be collected by other components of our website.

Use of Google Analytics with anonymization
Our website uses Google Analytics, a web analysis service from Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, hereinafter referred to as “Google“. Google Analytics employs so-called “cookies“, text files that are stored to your computer in order to facilitate an analysis of your use of the site.

The information generated by these cookies, such as time, place and frequency of your visits to our site, including your IP address, is transmitted to Google’s location in the US and stored there.

We use Google Analytics with an IP anonymization feature on our website. In doing so, Google abbreviates and thereby anonymizes your IP address before transferring it from member states of the European Union or signatory states to the Agreement on the European Economic Area.

Google will use this information to evaluate your usage of our site, to compile reports on website activity for us, and to provide other services related to website- and internet usage. Google may also transfer this information to third parties if this is required by law or to the extent this data is processed by third parties on Google´s behalf.

Google states that it will in never associate your IP address with other data held by Google. You can prevent cookies from being installed by adjusting the settings on your browser software accordingly. You should be aware, however, that by doing so you may not be able to make full use of all the functions of our website.

Google also offers a disabling option for the most common browsers, thus providing you with greater control over the data which is collected and processed by Google. If you enable this option, no information regarding your website visit is transmitted to Google Analytics. However, the activation does not prevent the transmission of information to us or to any other web analytics services we may use. For more information about the disabling option provided by Google, and how to enable this option, visit https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Use of Google Maps
We use the “Google Maps” component of Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, hereinafter “Google.”

Google sets a cookie in order to process the user configuration and data when the page with the integrated “Google Maps” component is displayed. As a general rule, this cookie is not deleted by closing the browser, but rather expires after a certain time, as long as it is not previously manually deleted by you.

If you do not agree with this processing of your data, you may choose to deactivate the “Google Maps” service and thereby prevent the transfer of data to Google. To do this, you must deactivate the Java Script function in your browser. However, we would like to point out that in this case you will not be able to use “Google Maps” or at least only to a limited extent.

The use of “Google Maps” and the information obtained through “Google Maps” is according to Google’s Terms of Use

http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html

as well as the additional Terms and Conditions for “Google Maps”

https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html.

Use of Facebook components
Our website employs components provided by facebook.com. Facebook is a service of Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.

Each time our website receives an access request equipped with a Facebook component, the component prompts your browser to download an image of this Facebook component. Through this process, Facebook is informed precisely which page of our website is being visited.

When you access our site while logged into Facebook, Facebook uses information gathered by this component to identify the precise page you are viewing and associates this information to your personal account on Facebook. Whenever you click on the “Like“ button, for example, or enter a comment, this information is transmitted to your personal account on Facebook and stored there. In addition, Facebook is informed of your visit to our website. This occurs regardless of whether you click on a component or not.

If you wish to prevent the transfer to and storage of data by Facebook about you and your interaction with our website, you must first log out of Facebook before visiting our website. The data protection policies of Facebook provide additional information, in particular about the collection and use of data by Facebook, your rights in this regard as well as the options available to you for protecting your privacy: https://de-de.facebook.com/about/privacy/

You can find an overview of Facebook plugins at https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Use of Jetpack with wordpress.com stats
Our site uses the Jetpack app by Automattic Inc., 132 Hawthorne Street, San Francisco, CA 94107, United States of America, with technology by Quantcast Corp., 201 Third Street, 2nd Floor, San Francisco, CA 94103, United States of America. Data about each time our website is access is recorded via cookies and then stored in the United States to conduct web analytics. Cookies are small text files that are stored locally in the cache of the internet browser used by site visitors so that the browser can be recognised when the visitor returns to the site. The IP address is in this case immediately anonymised before it is stored. You may refuse the use of cookies and/or delete previously saved cookies by selecting the appropriate settings on your browser; however, please be advised that if you opt out of using cookies, you may not be able to make full use of all the features of this website.

The collection and use of data by Jetpack can be excluded with future effect by setting an opt-out cookie for your browser at http://www.quantcast.com/opt-out. If you should delete all cookies from your browser, this opt-out process will have to be repeated.

Payment services via www.mobilpay.ro:

To make a payment some personal data is required. This will be provided by a third-party agency:

NETOPIA
(office .ro) + 4021-527 77 25
(fax .ro) 0318 115 492
Pierre de Coubertain 3-5
Office Building, 4th floor
Sector 2, 021901
Bucharest
http://www.mobilpay.ro

At the time of this declaration, payment will be done by credit card: the online payment forms presented to you, the end user, when making an eCommerce transaction on one of the websites of online merchants using the Pay mobile solution, must be filled in with all required information and marked to be mandatory, personal.

Personal data entered on the secure.mobilpay.ro site are used for:

– Invoicing products / services ordered by you
– delivery thereof;
– making payment online;
– Ensuring the security of the eCommerce / online payment transaction by applying anti-fraud filters.

Personal data may be disclosed without your consent in case of disputes / disputes regarding payment frauds to the following recipients: Banks involved in online payments, International Card Holders and Service Providers / Products, respectively, according to the provisions of Law 506/2004, to the competent institutions.

By continuing the registration process on www.mobilpay.ro you expressly consent to the processing of personal data in the computerized records system by SC NETOPIA SRL, in its capacity as a personal data controller registered with ANSPDCP with the number 9868/2009.

More information can be found on: https://www.mobilpay.ro/public/politica-de-confidientialitate/

Use of Google-Adwords
For purposes of promotion, our website also employs the Google ad tool “Google-Adwords”. As part of this, our website employs the analysis service “Conversion-Tracking” from Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, hereinafter referred to as “Google“. If you access our site by way of a Google ad, a cookie is placed on your computer. Cookies are small text files that your internet browser downloads and stores to your computer. These so-called “conversion cookies” cease to be active after 30 days and are not used to identify you personally. If you visit certain pages of our website while the cookie is still active, we and Google know that you, as user, have clicked on ads placed on Google and were redirected to our site. Google uses the information obtained through “conversion cookies” to compile statistics for our website. These statistics tell us the total number of users who have clicked on our ad as well as which pages of our site were then accessed by each user. However, neither we nor other advertisers who use “Google-Adwords” receive any kind of information that can be used to personally identify users. You can prevent the installation of “conversion cookies” by making the appropriate change to your browser settings, for example by setting your browser so that the automatic placement of cookies is deactivated or by blocking cookies from the domain “googleadservices.com“.

You can obtain the relevant data privacy policy from Google at the following link:
https://services.google.com/sitestats/de.html

Information/Cancellation/Deletion
On the basis of the Federal Data Protection Act, you may contact us at no cost if you have questions relating to the collection, processing or use of your personal information, if you wish to request the correction, blocking or deletion of the same, or if you wish to cancel explicitly granted consent. Please note that you have the right to have incorrect data corrected or to have personal data deleted, where such claim is not barred by any legal obligation to retain this data.

Sample Data Privacy Policy Statement provided by the Law Offices of Weiß & Partner

 

 

Imprint

Site-Operator:

siteoperator

 

Domain Holder:

The domain holder is ROTLD / DENIC’s contractual partner and hence holds the material rights to the domain.

domainholder

Technical Contact:

The technical contact (tech-c) supports the domain pilot-ist-breit.de with respect to technical aspects.

HostEurope GmbH

Telefon: +49 800 4678387
Telefax: +49 1805 663233
Mail: info@hosteurope.de
Home: www.hosteurope.de
Welserstrasse 14
51149 Köln
GERMANY

Comments are closed