GENERALITATI

Saltul cu parasuta in tandem isi are originile in U.S.A. si a inceput sa se raspandeasca in Europa inca din anii ’80 si recent si in Romania. Skydive Benzoi a fost creat tocmai pentru a oferi sansa saltului cu parasuta unui cerc mai larg de oameni.

Saltul cu parasuta in tandem este considerat o activitate sportiva recreationala adecvata pentru oricine are curiozitatea sa experimenteze senzatia unica a caderii libere (in gol), fara a fi nevoie de cursuri sau instruiri speciale in avans. Totodata, este considerat si o metoda de instruire initiala pentru cei ce doresc sa devina parasutisti licentiati (studenti), oferind o totala introducere in parasutism.

Pentru realizarea saltului cu parasuta in tandem sunt cerinte minime. Pentru adulti nu exista nici o limita maxima de varsta iar minorii de la 14 ani pot efectua salturi cu acordul scris al tutorilor legali.

Saltul se face de la o inaltime de 3000-4000m cu caderea libera (in gol) la o viteza de 200km/h si este o aventura pe care o vei pretui si aminti mereu. Saltul cu parasuta inseamna cadere libera intre 40-60 secunde iar zborul cu parasuta deschisa pentru 3-5 minute ofera splendide peisaje ale imprejurimilor.

Salturile pot fi efectuate in weekend-uri, preponderent in Sibiu (conform Calendar), in conditii meteo adecvate, doar cu instructori de tandem experimentati, cu pregatire internationala, utilizand cel mai modern echipament din Europa. Avioanele utilizate pot fi diferite de la o locatie la alta in functie de numarul rezervarilor.

Vezi mai multe detalii despre ceea ce te asteapta.

Comments are closed