FAZELE SALTULUI

Afla aici la ce sa te astepti atunci cand sari cu parasuta in tandem si care sunt pasii aferenti saltului.
Intreaga procedura dureaza circa 1 ora dar te rugam sa iti aloci mai mult timp pentru aceasta aventura (circa 3 ore in eventualitatea posibilelor restrictii de trafic aerian sau conditiilor meteo nefavorabile).


1. Pregatirea pentru salt
De regula dureaza 15-20 minute. Te vei inregistra apoi vei primi echipamentul necesar (ochelari, casca, costum de salt, etc.) si instructorul de tandem te va invata despre saltul pe care il veti face impreuna. Cele mai importante aspecte sunt:
a. comportamentul in avion, iesirea si separarea de aeronava
b. pozitia corpului in timpul caderii libere
c. pozitia pentru aterizare


2. Zborul cu avionul
Dureaza
20-25 minute si poate fi putin zgomotos (iti poti aduce propriile dopuri pentru urechi daca ai o sensibilitate la zgomot). In timpul zborului, te vei bucura de panorama si te vei pregati mental pentru salt. Chiar inainte de salt, instructorul te va atasa si securiza de hamul sistemului sau. La deschiderea usii te vor intampina viteza vantului si zgomotul produs. Instructorul te va ghida pentru pozitia adecvata de parasire in usa avionului.


3. Parasirea avionului
Esti in usa avionului la 3000-4000 m deasupra solului si inima iti bate cu putere. Adrenalina isi face efectul. Pilotul va reduce viteza ca semn ca saltul se poate efectua iar instructorul te va ghida pe tot parcursul. Nu esti singur si… READY, SET, GOOOOOO!


4. Caderea libera
In aceasta faza nu vei mai putea vorbi cu instructorul pana la deschiderea parasutei insa poti respira fara probleme.
Dupa 5 secunde, instructorul va arunca “o mica parasuta” pentru a reduce viteza de cadere la 200 km/h, pe care o vei atinge dupa 12 secunde de cadere libera. Dupa aceasta, viteza nu va mai creste. Este viteza aproximativa a unui parasutist in cadere libere. Timpul total de cadere libera va fi de 40-60 secunde (in functie de inaltimea de la care se va efectua saltul). Daca vei opta si pentru un pachet foto/video, instructoul se va asigura ca vei zambi la camera. Savureaza senzatiile oferite de caderea libera!


5. Zborul cu parasuta deschisa
Deschiderea parasutei se va face la semnalul instructorului. Vei simti socul deschiderii, zgomotul vantului va disparea si te vei regasi intr-o perfecta si calma liniste inconjuratoare. In aceasta etapa poti vorbi din nou cu instructorul tau. Daca doresti, poti chiar pilota parasuta. Apoi poti sta relaxat si savura privelistea si zborul.


6. Aterizarea cu parasuta
O simpla procedura, exact asa cum ai invatat. Trebuie doar sa ridici picioarele iar instructorul va asigura aterizarea. Pregateste-te pentru contactul cu solul si apoi, din nou, ofera un zambet natural urias insotitorilor ce te asteapta la sol.


Felicitari! Tocmai ai facut primul tau salt cu parasuta in tandem, din avion!

Comments are closed