CERINTE

Practic, oricine poate face un salt cu parasuta in tandem de la tineri pana la cei in varsta. Nu sunt necesare cunostinte preliminare legate de parasutism sau pregatiri speciale in avans. Totusi, sunt o serie de cerinte si recomandari, legate de siguranta ta, pe care este bine sa le cunosti inainte de salt:

 • Greutate maxima 90 kg.
 • Inaltime minima 140 cm.
 • Varsta minima 14 ani. Pentru minori este necesar sa inchiati la notar un acord prin care ambii parinti isi dau acordul pentru salt.
 • Persoanele peste 60 de ani au nevoie de adeverinta medicala de la doctor, pe care sa ne-o aduca.
 • O stare de sanatate buna. Sa nu suferiti sau sa fi suferit de una din conditiile urmatoare, care ar duce la situatii periculoase pentru cei implicati in activitatea de salt cu parasuta: epilepsie, convulsii, trauma craniene severe, pierderi recurente ale cunostiintei sau ameteli, afectiuni neurologice, tensiune ridicata, boli pulmonare sau cardiac, umar dislocat, stare de slabiciune recurenta sau dislocare a oricarui membru, fracturi anterioare, leziuni serioase la coloana vertebrala, spate, articulatii si/sau alte accidente similare, diabet, boli mentale sau dependenta de droguri si alcool.
 • Nu recomandam saltul cu parasuta la femeile insarcinate.
 • Sa nu fi consumat alcool sau droguri in ultimele 12 ore.
 • Daca ati facut scufundari, trebuie sa asteptati minim 24 de ore.
 • Haine confortabile si incaltaminte sport (veti fi pe un aerodrom / camp).
 • Nu sunt permise pasagerilor camera video sau alte dispozitive personale pe timpul saltului.
 • Toti pasagerii vor semna o declaratie pe proprie raspundere legat de indeplinirea cerintelor privind starea de sanatate si asumarea riscului aferent practicarii parasutismului.

Daca toate conditiile sunt indeplinite, vei petrece circa o ora pentru salt. Recomandam sa iti aloci cel putin 2-3 ore pentru aceasta unica aventura deoarece parasutismul este o activitate dependenta de conditiile meteo, restrictiile de trafic aerian, avion si ceilalti participanti.

Ploaia, furtunile, norii de joasa inaltime si vantul puternic nu sunt adecvate saltului cu parasuta motiv pentru care, va rugam sa fiti intelegatori in cazul anularii salturilor. Siguranta voastra este prioritatea noastra numarul 1.

Sunt adesea situatii in care previziunile meteorologice nu corespund cu situatiile din teren si poate fi dificil de prevazut o situatie meteo clara. In cazul in care conditiile meteo (sau alte restrictii independente de noi) nu ne permit derularea salturilor, te vom reprograma pentru o alta data. Poate fi foarte dezamagitor dar nu ar trebui sa iti pierzi motivatia. Acest sport este pentru cei hotarati.

Recomandam sa stai in contact cu noi, in special in ziua planificata pentru salt, si sa urmezi sfaturile si detaliile noastre comunicate prin telefon sau email, in caz de modificari.

Comments are closed