Termeni si Conditii

Termeni si Conditii (contract)
Legal Disclaimer
Imprint
Google Analytics

 

Termeni si conditii (contract)

1. Preambul contract
Activitatea de parasutism se deruleaza de catre Asociatia Club Sportiv Benzoi (ACS Benzoi) impreuna cu SC Skydive Benzoi SRL, la care ne vom referi in continuare ca BENZOI, pentru membrii sai denumiti in continuare participanti.
Salturile cu parasuta se realizeaza dintr-o aeronava certificata pentru lansari cu parasuta, intr-o locatie stabilita in avans (Aerodromul Magura – Cisnadie).
Salturile in tandem reprezinta initierea in parasutism. Ele implica o parasuta de tandem si un instructor de tandem. Salturile cu parasuta, inclusiv cele individuale (antrenament si/sau recreere), se realizeaza in baza regulamentelor BENZOI si a legislatiei nationale in vigoare.
Dobandirea calitatii de membru al ACS Benzoi presupune facilitati in cadrul activitatilor ulterioare derulate de catre BENZOI.
Acceptarea termenilor si conditiilor reprezinta baza contractuala intre BENZOI si participanti pentru activitatile prestate. Un contract in acest sens, va fi semnat intre BENZOI si participant, in locatie.
Se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor inainte de rezervare / inscriere. BENZOI isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile prezentului contract fara nici o notificare in prealabil.

2. Tarifele 
Toate tarifele pot fi gasite in lista de tarife afisata pe site. Conform legii romane, in prezent BENZOI nu este platitor de TVA (19%). In cazul unor erori legate de preturi, BENZOI isi rezerva dreptul de a face corectii. Participantii vor fi notificati imediat ce o potentiala greseala a fost sesizata. Participantii pot confirma din nou comanda sau se poate retrage din contract.

3. Rezervarea si inscrierea la activitatea BENZOI
Rezervarea in avans este esentiala. Recomandam ca rezervarea sa se faca cu cel putin o luna in avans. BENZOI pune la dispozitia participantilor calendarul cu zilele disponibile pentru salturi. Zilele disponibile vor fi planificate in perioada Aprilie – Octombrie potrivit conditiilor meteo.
Rezervarile pot fi realizate prin formularul de rezervare online sau prin telefon. Rezervarile sunt confirmate numai dupa achitarea unui avans sau plata integrala.
Odata cu efectuarea integrala a platilor pentru activitatile rezervate, fiecare participant devine si membru in cadrul ACS Benzoi.

4. Anularea si reprogramarea salturilor

4.1 Anularea / reprogramare salturilor de catre BENZOI:
a) Parasutismul este o activitate ce depinde de conditii tehnice si operationale (ex: meteo, disponibilitate aeronava, restrictii spatiu aerian, conditii legislative fluctuante, etc.) motiv pentru care BENZOI isi rezerva dreptul de anulare sau reprogramare a salturilor atunci cand se impune acest lucru.
b) In cazurile anularii intregii activitati (renuntare la contract), BENZOI va returna participantilor in cel mai scurt timp posibil sumele incasate (dar nu mai tarziu de 14 zile calendaristice). Optional, in functie de posibilitati si preferintele participantilor, poate transfera participantii catre unul din parteneri intr-o alta locatie din tara.
c) In cazul reprogramarii salturilor pentru o data ulterioara, aceasta se va face de comun acord cu participantii in una din zilele disponibile conform calendarului afisat.
d) BENZOI nu este raspunzator pentru costurile suportate de membrii/clienti cu deplasarile si alte costuri asociate anularii/reprogramarilor efectuate in ziua salturilor. Participantii nu vor cere despagubiri ulterioare ca urmare a anularii / reprogramarii salturilor de catre BENZOI.

4.2 Anularea / reprogramarea salturilor de catre participant (dupa rezervare):
a) Daca rezervarea efectuata nu poate fi pastrata din diferite motive, participantii trebuie sa transmita o notificare catre BENZOI in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 48 de ore (2 zile) pana la ziua saltului.
b) Reprogramarea saltului se va face pentru o data ulterioara, disponibila conform calendarului afisat.
c) In cazul in care participantii doresc anularea saltului, BENZOI le va returna sumele incasate in cel mai scurt timp posibil dar nu mai tarziu de 14 zile lucratoare de la momentul anuntarii dorintei de anulare.
d) In cazul neprezentarii la salt si a unei notificari in prealabil in termenul specificat, participantii vor pierde locul in avion si sumele achitate.

4.3 Intarzieri in ziua programata pentru salt:
Ora programarii este ora de sosire la aerodrom. Saltul se efectueaza in maxim 1 ora de la sosirea la aerodrom. In functie de conditiile meteo/tehnice acest timp poate creste.
In zilele aglomerate, nu avem posibilitatea de a astepta dupa participanti. In cazul intarzierilor mai mari de 15 minute, participantii isi pot pierde locul in avion si BENZOI isi rezerva dreptul de anulare a saltului fara returnarea sumelor.

5. Voucherele cadou
Pot fi achizitionate online vouchere pentru salturi pentru a fi oferite ca si cadouri. Ele pot fi achizitionate doar in avans. Rezervarea pentru ziua saltului se poate face ulterior achizitiei voucherelor de salt si oferirii cadoului, prin completarea formularului de rezervare (unde se selecteaza ca mod de plata “voucher cadou”) sau direct prin email/telefon. La momentul rezervarii se va utiliza codul specificat pe voucher.
Voucherele nu au termen de valabilitate insa recomandam a fi utilizate pana la finalul anului in curs.
In cazul reprogramarilor sau anularilor saltului de una dintre parti se aplica punctul 4.
In caz de neutilizare a voucherului de catre beneficiarul final, BENZOI nu va returna contravaloarea acestuia nici uneia dintre parti.

6. Conditii, cerinte si recomandari de participare 

6.1 la salturile in tandem (primul salt):
a) Greutate maxima 90 kg (cu imbracaminte si incaltaminte). Pentru motive de siguranta vei fi cantarit la fata locului. Totusi, daca instructorii te vor accepta la salt cu o greutate mai mare iar echipamentele existente permit, se va percepe o extra taxa pentru greutate de 5 euro pentru fiecare kilogram.
b) Inaltime minima 140 cm. Este necesar ca pasagerul sa poata fi asigurat corespunzator in hamul cu care acesta va fi conectat de instructor.
c) Varsta minima 14 ani. Minorii au nevoie de consimtamantul tutorilor legali si prezenta acestora in ziua saltului.
BENZOI nu raspunde pentru situatii in care unul din parinti nu a fost informat despre participarea minorului la salt.
c) Participantii peste 60 ani trebuie sa aduca o adeverinta de la doctor ca sunt apti pentru salt.
d) O sanatate generala buna. Sa nu suferiti sau sa fi suferit de una din conditiile urmatoare, care ar duce la situatii periculoase pentru cei implicati in activitatea de salt cu parasuta: epilepsie, convulsii, trauma craniene severe, pierderi recurente ale cunostiintei sau ameteli, afectiuni neurologice, tensiune ridicata, boli pulmonare sau cardiac, umar dislocat, stare de slabiciune recurenta sau dislocare a oricarui membru, fracturi anterioare, leziuni serioase la coloana vertebrala, spate, articulatii si/sau alte accidente similare, diabet, boli mentale sau dependenta de droguri si alcool.
e) Nu recomandam saltul cu parasuta la femeile insarcinate.
f) Sa nu fi consumat alcool sau droguri in ultimele 12 ore.
g) Daca ati facut scufundari, trebuie sa asteptati minim 24 de ore.
h) Haine confortabile si incaltaminte sport (veti fi pe un aerodrom / camp).
i) Nu sunt permise pasagerilor camera video sau alte dispozitive personale pe timpul saltului din motive de siguranta. BENZOI nu este raspunzator pentru pierderea / distrugerea obiectelor purtate de participanti in timpul saltului.

Toti pasagerii vor semna o declaratie pe proprie raspundere legat de indeplinirea cerintelor privind starea de sanatate si asumarea riscului aferent practicarii parasutismului. Cartea de identitate sau Pasaportul sunt solicitate la fata locului.
Daca una din cerintele de participare nu sunt indeplinite in ziua saltului, BENZOI nu poate efectua saltul, aplicandu-se conditiile de anulare mentionate la punctul 4 (plata nu va putea fi returnata).
BENZOI isi rezerva dreptul de a selecta participantii.

6.2 la salturile individuale (parasutisti licentiati):
[in curs de completare pana la momentul aparitiei specificatiilor/clarificarilor legislative]
a) parasutisti cu minim 100 salturi si minim 45 minute timp de cadere libera;
b) pot sari si parasutisti cu mai putin de 100 salturi, respectiv 45 minute cadere libera, insa doar insotiti de cel putin un parasutist cu minim licenta D sau instructor care isi va asuma raspunderea pentru acestia;
c) licenta de parasutist in termen de valabilitate;
d) certificatul medical in termen de valabilitate (inclusiv respectarea cerintelor mentionate mai sus legate de starea de sanatate);
e) documentele parasutei cu verificarile tehnice si pliajele la zi;
f) (preferabil) asigurare terta parte; parasutistul este raspunzator pentru daunele provocate tertilor;
Cerintele si recomandarile se completeaza cu cele de la punctul 6.1.

7. Asigurarea
[in curs de completare/clarifiacre pana la momentul aparitiei specificatiilor legislative]
In prezent, potrivit legislatiei nationale, BENZOI nu are obligativitatea de a incheia asigurari pentru cei ce participa la activitatile de parasutism si pentru partile terte ce pot fi afectate in caz de incidente/accidente de parasutism.
Ele sunt optionale. Totusi, lucram la atragerea unor produse de asigurare accesibile pentru acoperirea potentialelor daune in caz de incidente/accidente. Pentru inceput, va recomandam sa aveti asigurari medicale care sa acopere si activitatile extreme in caz de accidente/leziuni pe care le-ati putea suferi in derularea salturilor cu parasuta.
Participantii sunt personal raspunzatori pentru orice alte costuri aditionale neacoperite de asigurari.

8. Asumarea raspunderii
BENZOI nu raspunde pentru conditiile tehnice si operationale neprevazute ce pot sa apara, precum: conditiile meteo, disponibilitatea aeronavei, restrictii trafic aerian, schimbari legislative fluctuante, etc.
Participantii trebuie sa inteleaga ca parasutismul se face pe proprie raspundere si ca isi asuma riscul specific acestui gen de activitati ce pot consta in leziuni personale, daune materiale, si/sau deces din multiple cauze (ne)prevazute asupra carora BENZOI nu poate avea control.
In ciuda unei impachetari atente, parasuta s-ar putea deschide brusc, sa nu se deschida deloc, sa nu se deschida bine si participantii ar putea suferii anumite leziuni.
Intelegand riscurile specifice activitatii, participantii sau mostenitorii lor nu vor initia nici un proces sau vreo actiune juridica impotriva BENZOI si partenerii sai implicati in furnizarea serviciilor de parasutism, ca urmare a oricarei cereri de despagubire sau cauze de actiune initiate in urma unei leziuni si/sau decesului survenite in urma activitatilor derulate. In cazul in care un astfel de proces sau actiune legala ar fi initiate contra BENZOI, initiatorii sunt de acord ca BENZOI sa primeasca dreptul sa recupereze toate platile si cheltuielile ce le implica apararea in cadrul unui astfel de proces sau actiune legala, incluzand orice recurs ce ar putea avea loc.

9. Politica de confidentialitate
Datele solicitate in procesul de vanzare si derulare a activitatii BENZOI sunt prelucrate si stocate prin intermediul unui sistem informatic. Datele cu caracter personal sunt tratate in mod confidential si nu sunt transmise unor terte parti neautorizate. BENZOI isi rezerva dreptul de a utiliza fotografiile si videoclipurile rezultate dupa salturi in toate canalele mass-media (print, presa, internet si film). Totusi daca sunt participanti care doresc excluderea unor imagini/filme din campaniile de promovare derulate de catre BENZOI, pot trimite o notificare in acest sens pentru a fi schimbate.

11. Clauze finale
Oricare dintre parti se poate retrage din prezentul contract, prin notifiacre, tinand cont de clauzele de anulare si reprogramare din prezentul contract de la punctul 4.
Prezentul contract va fi guvernat, interpretat si executat in conformitate cu legislatia romana.
Partile convin sa depuna cu buna credinta orice efort pentru solutionarea pe cale amiabila a oricarui litigu, controversa sau neintelegerea dintre parti care apare din, sau in legatura cu prezentul contract, fara a mai fi nevoie de interventia unei instante judecatoresti.

 

 

Legal Disclaimer

Liability for content
The contents of our pages were created with great care. However, we cannot guarantee the correctness, completeness and actuality of the contents. As a service provider, we are responsible for our own content on these pages according to the general laws according to § 7 Abs.1 TMG (Telemediengesetz, German Telemedia Law). According to §§ 8 to 10 TMG, however, we as service providers are not obliged to monitor transmitted or stored third-party information or to investigate circumstances which indicate an illegal activity. Obligations to remove or block the use of information according to general laws remain unaffected. Liability in this respect, however, is only possible from the time of knowledge of a concrete infringement. If we become aware of any such infringements, we will immediately remove such content.

Liability for links
Our offer contains links to external websites of third parties on whose content we have no influence. Therefore, we cannot assume any liability for these third-party contents. The respective provider or operator of the pages is always responsible for the content of the linked pages. The linked pages were checked for possible legal violations at the time of linking. Illegal contents were not recognizable at the time of linking. However, a permanent control of the content of the linked pages is not reasonable without concrete indications of an infringement. If we become aware of legal violations, we will immediately remove such links.

Copyright
The content and works created by the site operators on these pages are either based on the GPL, General Public License or are subject to German and Romanian copyright law. The copying, processing, distribution and any kind of exploitation outside the limits of copyright require the written consent of the respective author or creator. If you are nevertheless aware of a copyright infringement, we ask for a corresponding note. If we become aware of legal violations, we will immediately remove such content.

Data Protection
The use of our website is normally possible without giving personal data. If personal data (eg name, address or e-mail addresses) are collected on our pages, this is always done on a voluntary basis as far as possible. These data will not be passed on to third parties without your express consent.
We would like to point out that the data transmission on the Internet (eg when communicating via e-mail) can have security gaps. A complete protection of the data before access by third parties is not possible.
The use of contact data published within the scope of the imprint obligation by third parties for the transmission of not expressly requested advertising and information material is hereby expressly rejected. The operators of the pages expressly reserve their right in the case of the unsolicited sending of advertising information, for example by spam mails.

 

 

Impressum / Imprint

Site-Operator:

siteoperator

 

Domain Holder:

The domain holder is ROTLD / DENIC’s contractual partner and hence holds the material rights to the domain.

domainholder

Technical Contact:

The technical contact (tech-c) supports the domain pilot-ist-breit.de with respect to technical aspects.

HostEurope GmbH

Telefon: +49 800 4678387
Telefax: +49 1805 663233
Mail: info@hosteurope.de
Home: www.hosteurope.de
Welserstrasse 14
51149 Köln
GERMANY

 

Haftungsausschluss gemäß TDG (Disclaimer according to TDG)

Quelle: eRecht24.de – Internetrecht von Rechtsanwalt Sören Siebert

Haftung für Inhalte
Die Inhalte unserer Seiten wurden mit größter Sorgfalt erstellt. Für die Richtigkeit, Vollständigkeit und Aktualität der Inhalte können wir jedoch keine Gewähr übernehmen.

Als Diensteanbieter sind wir gemäß § 7 Abs.1 TMG für eigene Inhalte auf diesen Seiten nach den allgemeinen Gesetzen verantwortlich. Nach §§ 8 bis 10 TMG sind wir als Diensteanbieter jedoch nicht verpflichtet, übermittelte oder gespeicherte fremde Informationen zu überwachen oder nach Umständen zu forschen, die auf eine rechtswidrige Tätigkeit hinweisen. Verpflichtungen zur Entfernung oder Sperrung der Nutzung von Informationen nach den allgemeinen Gesetzen bleiben hiervon unberührt. Eine diesbezügliche Haftung ist jedoch erst ab dem Zeitpunkt der Kenntnis einer konkreten Rechtsverletzung möglich. Bei bekannt werden von entsprechenden Rechtsverletzungen werden wir diese Inhalte umgehend entfernen.

Haftung für Links
Unser Angebot enthält Links zu externen Webseiten Dritter, auf deren Inhalte wir keinen Einfluss haben. Deshalb können wir für diese fremden Inhalte auch keine Gewähr übernehmen. Für die Inhalte der verlinkten Seiten ist stets der jeweilige Anbieter oder Betreiber der Seiten verantwortlich. Die verlinkten Seiten wurden zum Zeitpunkt der Verlinkung auf mögliche Rechtsverstöße überprüft. Rechtswidrige Inhalte waren zum Zeitpunkt der Verlinkung nicht erkennbar. Eine permanente inhaltliche Kontrolle der verlinkten Seiten ist jedoch ohne konkrete Anhaltspunkte einer Rechtsverletzung nicht zumutbar. Bei Bekanntwerden von Rechtsverletzungen werden wir derartige Links umgehend entfernen.

Urheberrecht
Die durch die Seitenbetreiber erstellten Inhalte und Werke auf diesen Seiten unterliegen dem deutschen Urheberrecht. Die Vervielfältigung, Bearbeitung, Verbreitung und jede Art der Verwertung außerhalb der Grenzen des Urheberrechtes bedürfen der schriftlichen Zustimmung des jeweiligen Autors bzw. Erstellers. Downloads und Kopien dieser Seite sind nur für den privaten, nicht kommerziellen Gebrauch gestattet. Soweit die Inhalte auf dieser Seite nicht vom Betreiber erstellt wurden, werden die Urheberrechte Dritter beachtet. Insbesondere werden Inhalte Dritter als solche gekennzeichnet. Sollten Sie trotzdem auf eine Urheberrechtsverletzung aufmerksam werden, bitten wir um einen entsprechenden Hinweis. Bei Bekanntwerden von Rechtsverletzungen werden wir derartige Inhalte umgehend entfernen.

 

 

Google Analytics

This website uses Google Analytics, a web analytics service provided by Google, Inc. (“Google”). Google Analytics uses “cookies”, which are text files placed on your computer, to help the website analyze how users use the site. The information generated by the cookie about your use of the website (including your IP address) will be transmitted to and stored by Google on servers in the United States. In case of activation of the IP anonymization, Google will truncate/anonymize the last octet of the IP address for Member States of the European Union as well as for other parties to the Agreement on the European Economic Area. Only in exceptional cases, the full IP address is sent to and shortened by Google servers in the USA. On behalf of the website provider Google will use this information for the purpose of evaluating your use of the website, compiling reports on website activity for website operators and providing other services relating to website activity and internet usage to the website provider. Google will not associate your IP address with any other data held by Google. You may refuse the use of cookies by selecting the appropriate settings on your browser. However, please note that if you do this, you may not be able to use the full functionality of this website. Furthermore you can prevent Google’s collection and use of data (cookies and IP address) by downloading and installing the browser plug-in available under https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.
Further information concerning the terms and conditions of use and data privacy can be found at http://www.google.com/analytics/terms/gb.html or at https://www.google.de/intl/en_uk/policies/. Please note that on this website, Google Analytics code is supplemented by “anonymizeIp” to ensure an anonymized collection of IP addresses (so called IP-masking).

Comments are closed